CONCERTE

Sala Palatului, Str. Campineanu Ion nr. 28


Detalii eveniment
Spectacolul de Gala Aniversar "Cornelia si Lupu Rednic - 25 de ani de cariera artistica"
 
Cornelia si Lupu Rednic, cei doi rapsozi populari ai Maramuresului, isi aniverseaza anul acesta un sfert de secol de cariera artistica. Muzica lor inconfundabila a bucurat timp de 25 de ani iubitorii folclorului autentic si anul acesta vocea Corneliei si cetera lui Lupu vor rasuna din nou, la Sala Palatului, intr-un Spectacol de Gala Aniversar, alaturi de o pleiada de artisti populari din toate provinciile si zonele folclorice ale Romaniei, sositi sa cante la aniversarea celor doi prieteni ai lor.
 
Spectacolul va coincide cu lansarea albumului DVD "Maramures, taram de basm", cuprinzand videoclipuri cu piese muzicale originale, interpretate de duetul Rednic in traditie maramureseana, album considerat de cei doi artisti drept actul lor de maturitate artistica deplina.
 
Invitatii pe scena galei aniversare sunt cantareti care acopera tot spectrul muzicii populare romanesti din tara si de peste hotare, nume sonore si artisti indragiti de public, precum: Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Steliana Sima, Dinu Iancu Salajanu, Andreea Voica și Deian Galetin, Ionut Fulea, Mariana Deac, Ion Paladi, Ducu Bertzi, Marcel Pavel, Monica Anghel, Alexandru Arsinel, cuplul comic Varul Sandel si Daniel Marinica, formatia Pindu si prodigioasa orchestra "Lautarii" din Chisinau dirijata de maestrul Nicolae Botgros.
 
Regia artistica a spectacolului va fi asigurata de Elise Stan, etnomuzicolog, iar regia de spectacol va fi asigurata de regizoarea Ramona Iacob. Prezentatorii vor fi Aurelian Temisan si Monica Davidescu.
 
DVD-ul lansat cu aceasta ocazie va fi baza unui spectacol multimedia, videoclipurile albumului ilustrand tinutul de basm al Maramuresului, cu peisaje pitoresti, asezari traditionale si obiceiuri populare vechi de milenii. Muzica celor doi vine sa intregeasca aceasta atmosfera cu armoniile inconfundabile ale muzicii morosenilor si cu vocea vibranta a Corneliei, alaturi de vioara careia virtuozul Lupu Rednic ii da o viata aparte.
 
"Acest spectacol nu este numai incununarea eforturilor noastre de creatie si interpretare de peste doua decenii, ci si o ocazie pentru noi de a aniversa alaturi de bunii nostri prieteni artisti si de publicul iubitor de folclor caruia i-am dedicat tot ce suntem astazi", spune Cornelia Rednic despre evenimentul din martie.
 
"Muzica noastra canta in primul rand despre bucuria de a trai, caci Maramuresul s-a nascut si a razbatut prin istorie datorita acestui sentiment atat de puternic", spune Lupu Rednic. "Acesta este mesajul DVD-ului "Maramures, taram de basm", si al spectacolului aniversar: bucuria de a trai alaturi de cei dragi".
 
Sotii Rednic sunt printre putinii culegatori, pastratori si creatori de folclor romanesc autentic, cu o intensa activitate de recuperare, conservare si interpretare a celor mai frumoase melodii populare din zona Maramuresului, ei dedicandu-se acestei pasiuni inca din frageda tinerete.
 
Proaspat casatoriti la inceputul anilor '90, Cornelia si Lupu Rednic si-au descoperit reciproc talentul muzical si pasiunea pentru folclor si au preluat simbolic stafeta de rapsozi populari maramureseni, in traditia fratilor Petreus si a Titienei Mihali, imbogatind-o de-a lungul a 25 de ani de cariera artistica intensa. Efortul lor de un sfert de secol isi gaseste implinirea in lansarea DVD-ului "Maramureș, tărâm de basm" la spectacolul de gala din 25 martie 2018, ora 19:00.

 

 
 
Ascunde detalii eveniment

Alte eveniment din aceeasi categorie

CONCERTE

Masha si Ursul

12 mai - Sala Palatului

Edvin Marton - The RockSymphony

16 mai - Sala Palatului

Tudor Gheorghe - FEMEIA

20 mai - Sala Palatului

Elena Gheorghe - Luna Alba

23 mai - Sala Palatului

In memoriam Gheorghe Dinica

25 mai - Sala Palatului

Connect-R: eu sunt Stefan

9 iunie - Sala Palatului

ALBERT VON KLOSS – IGNATENKO

14 iunie - Sala Palatului

Sarah Brightman

21 octombrie - Sala Palatului

Direcția 5 - Muzică, Flori și Poezie

22 octombrie - Sala Palatului

Taxi #20

8 noiembrie - Sala Palatului

Spectacol Aniversar Silvia Dumitrescu

10 noiembrie - Sala Palatului

CONCERT ANIVERSAR FUEGO

15 noiembrie - Sala Palatului

Lara Fabian - World Tour 2019

18 noiembrie - Sala Palatului

Lara Fabian - World Tour 2019

19 noiembrie - Sala Palatului