CONCERTE

Spargatorul de Nuci - Russian Multimedia Ballet Theatre

Sala Palatului, Str. Campineanu Ion nr. 28


Detalii eveniment

Spărgătorul de Nuci - Spectacol unic de balet clasic rusesc cu scenografie 3D

Compania  “Russian Multimedia Ballet Theatre” prezintă, în premieră pentru România, spectacolul  clasic de balet “Spărgătorul de Nuci” într-un decor 3D care folosește ultima generație a tehnologiei de animație.

 

Spectacolul este pus in scena prin utilizarea intr-un mod exemplar al coregrafiei clasice, partial schimbata pentru o interatiune adecvata cu continutul multimedia, astfel incat actiunea are loc atat pe scena cat si pe ecranele de proiectie care inlocuiesc decorul static.

 

Continutul multimedia inlocuieste  decorul tipic și ofera o platforma in toata regula pentru dezvoltarea dramaturgiei de balet.

 

Cei 30 de balerini, selectați pentru proiect din cele mai prestigioase teatre de balet din Rusia, dansează pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski într-un decor virtual, aproape ireal, realizat cu ajutorul ultimei tehnologii grafice și de animație 3D flash.

 

Personajele apar mai întâi ca proiecție 3 D pe scenă, virtual,  apoi devin reale, vii, întruchipate de către balerini, într-o continuă mișcare.

 

Compania “Russian Multimedia Ballet Theatre” a fost înființată la Moscova în anul 2012, din fonduri private, cu scopul de a atrage atenția asupra spectacolului clasic prin folosirea ultimelor tehnologii multimedia în producția de teatru și balet. Artiștii selectați să joace în spectacolele cu scenografie 3D sunt artiști cu multă experiență pe scenele celor mai renumite teatre clasice din Rusia și pregătesc reprezentațiile sub îndrumarea unor maeștri ruși și experți străini.

 

Datorită succesului avut în turneele internaționale și a tot mai multor solicitări de a evolua cu spectacolele de balet multimedia pe marile scene ale lumii, cei de la RMBT și-au diversificat repertoriul, introducâd pe agenda, alături de “Spărgătorul de Nuci”, operele “Lacul Lebedelor” și “Giselle” și au în pregătire și alte capodopere ale baletului mondial pe care sperăm să le vedem cât de curând și în România.

Ascunde detalii eveniment

Alte eveniment din aceeasi categorie

CONCERTE

Nikos Vertis

27 martie - Sala Palatului

Nikos Vertis

28 martie - Sala Palatului

Nikos Vertis

29 martie - Sala Palatului

Goran Bregovic

2 aprilie - Sala Palatului

Musicalul Queen: We Will Rock You

10 aprilie - Sala Palatului

CAZACII RUSIEI

15 aprilie - Sala Palatului

Placido Domingo Jr. & Friends

17 aprilie - Sala Palatului

MARIO FRANGOULIS LIVE IN BUCHAREST

20 aprilie - Sala Palatului

NELU VLAD si formatia AZUR

21 aprilie - Sala Palatului

Edvin Marton - The RockSymphony

16 mai - Sala Palatului

Tudor Gheorghe - FEMEIA

20 mai - Sala Palatului

Elena Gheorghe - Luna Alba

23 mai - Sala Palatului

Connect-R: eu sunt Stefan

9 iunie - Sala Palatului

Sarah Brightman

21 octombrie - Sala Palatului

Taxi #20

8 noiembrie - Sala Palatului

Lara Fabian - World Tour 2019

18 noiembrie - Sala Palatului

Lara Fabian - World Tour 2019

19 noiembrie - Sala Palatului