CONCERTE

Spectacol Aniversar Silvia Dumitrescu

Sala Palatului, Str. Campineanu Ion nr. 28


Detalii eveniment

Duminică, 10 noiembrie, de la ora 19,30 la Sala Palatului

 

SPECTACOLUL ANIVERSAR

ALEXANDRU ARȘINEL - 60 de ani de la debut. 60 de ani de succes

și

SILVIA DUMITRESCU - 35 de ani de la debut. 35 de ani de succes

Zeci de artiști invitați într-un spectacol - sărbătoare!

 

Mari nume ale scenei românești, interpreţi de muzică ușoară și actori se reunesc duminică seara, pe 10 noiembrie 2019 la Sala Palatului din Bucureşti cu ocazia unui spectacol aniversar de excepție dedicat celebrului actor ALEXANDRU ARȘINEL și îndrăgitei cântărețe SILVIA DUMITRESCU.

Invitații celor doi sărbătoriți sunt actorii Horațiu Mălăele, Vasile Muraru și Valentina Fătu, alături deinterpreții de muzică ușoară Gabriel Dorobantu, Marina Voica, Stela Enache, Aurelian Temișan, Gabriel Cotabiță, Anca Țurcașiu, Carmen Rădulescu, Nico, Raoul, Marina Florea, Adrian Daminescu, Annes, Ciro de Luca.

Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra MAJESTIC condusă de Viorel Gavrilă; invitat special este Florin Ochescu.

Regia spectacolului care va fi prezentat de către Octavian Ursulescu este semnată de Cosmin Man, om de televiziune, iar realizator este Mircea Virgil.

 

Ne exprimăm cu toții regretul pentru trecerea în neființă a binecunoscutului interpret Mihai Constantinescu și pentru faptul că nune va mai putea fi alături în acest spectacol la care și-a dorit atât de mult să participeau spus organizatorii care i-au fost alături până în ultima clipă.

În memoria artistului, special pentru publicul spectator care l-a iubit atât de mult pe celebrul cantautor, organizatorii vor amenaja în seara spectacolului, în foyerul Sălii Palatului, un stand unde se va regăsi o compilație cu trei albumereunite sub titlul ”MIHAI CONSTANTINESCU – “Lumea mea”: ”Romantic”, ”Old” și ”Actual”.

 

Biletele înca se mai găsesc la casa de bilete a Sălii Palatului, stația de metrou Unirii 1, precum și online pe vandbilete.ro, eventim.ro, blt.ro, iabilet.ro, bilete.salapalatului.ro, myticket.ro și entertix.ro.

 

ATENȚIE, biletele se achiziționează numai din punctele mai sus mentionate care sunt recomandate de către societatea organizatoare pentru a se evita cumpararea unor falsuri, și nu de pe site-uri precum olx.ro, lajumate.ro, okazii.ro etc. In cazul în care, totuși, s-au achizitionat biletele și din alte puncte decât cele agreate, vă rugam insistent să sunați la numerele de telefon de mai jos pentru a verifica autenticitatea lor.

Informatii : 0722 408 143, 0745 171 770

 

 

 

 

 

 

Despre ALEXANDRU ARȘINEL

Pe 4 iunie 2019 a împlinit 80 de ani şi tot în acest an aniversează peste 60 de ani de carieră dedicaţi teatrului şi filmului românesc, dar mai ales Revistei, un gen unic în lume. După ce a fost sărbătorit pe scena Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” al cărui director a fost timp de 20 de ani, în luna noiembrie, marelui actor i se pregătesc alte surprize. În onoarea sa, pe scena Sălii Palatului vor evolua artiști consacrați, colegi de breaslă și de scenă alături de care Maestrul a jucat de-a lungul carierei sale în zeci de spectacole în București, în țară și în lume. ”Nici nu știu când au trecut atâția ani! Am muncit 60 de ani în teatru, aşa că merg mai departe cu sau fără voia mea. Trebuie să continui să muncesc ca să îmi întreţin puţin dorinţa de viaţă şi să-mi reîncarc bateriile cu ajutorul spectatorilor care mă ţin în formă şi vor mereu să mă vadă în spectacole de umor” – declara Alexandru Arşinel, un artist cu o carieră impresionantă, cu zeci de roluri de teatru și film și cu sute și sute de spectacole jucate, cel care a scris istoria Revistei românești și a Boemei, alături de marea actriță Stela Popescu.

Cu siguranță că gândurile scrise de celebrul scriitor și textier Aurel Storin acum mai bine de 20 de ani îl caracterizează și acum cel mai bine: ”(…) Acest mare actor popular joacă, zi şi noapte pe scena propriei vieţi, aproape neobosit. (…) Este artistul care a depășit de mult riscul meteoric și s-a făcut o stea în toată legea, pentru că are bossă de vedetă. Pare o forță a naturii, are o siguranță și un aplomb fără măsură, trage cu ghiulelele verbului său în sală, iar publicul explodează de râs. Cineva l-a comparat cu un tunar, dar comparația nu mi se pare exactă întrucât tunarii trag și pe de lături. Arșinel, nu! Și, ceea ce mi se pare un miracol, după explozie, actorul cântă sensibil, unduitor, inteligent. (…) Îl privesc uneori cum acoperă terenul și timpul și spațiul și sufletul și îi admir dorința sinceră, netrucată de a fi peste tot. Crede în public, în familie, în meseria lui și în prieteni. Puțini rezistă în zilele noastre la oboseala de a fi vedetă. Arșinel, da! Pentru că el joacă şi va juca tot timpul pe scena propriei sale vieți…”.

”Și acum, la ceas aniversar, observ cum cântecele lui Alexandru Arșinel dezvăluie de fiecare dată latura sa sufletească atât de familiară celor din jur, prea puțin cunoscută marelui public, care-l consideră un actor comic genial” – spunea Octavian Ursulescu, prezentatorul spectacolului aniversar de la Sala Palatului. “El a jucat excepțional, în teatru, și dramă, iar astfel de actori ascund într-un colț al sufletului un filon de tristețe, durere, dezamăgire care arareori este revelat spectatorilor. Alexandru Arșinel și-a deschis sufletul în compozițiile sale, este romantic, nostalgic și nu o dată cu o lacrimă în colțul ochilor. Iar noi ne amintim de încercările la care l-a supus viața și care cu siguranță l-au marcat și în plan artistic. (…) Dacă nu s-ar fi născut la Dolhasca, în Moldova, ci la Los Angeles, în California, ar fi devenit cu siguranță o mare vedetă comică a Americii și a lumii, cu zeci de filme la Hollywood, asemeni lui Sinatra, și în paralel ar fi bătut toate recordurile de tiraj cu discurile sale. Să ne bucurăm însă că este AL NOSTRU, monstru sacru în patrimoniul de aur al filmului și al teatrului românesc, în special al aceluia de Revistă, pe care l-a înnobilat cu harul lui unic. Probabil cei care îl ascultă cântând își închipuie că muzica ușoară este doar un hobby, dar e mai mult de atât. Alexandru Arșinel este un muzician în adevăratul sens al cuvântului: compune, stăpânește toate ritmurile, de la piesele latino-americane la romanțe, de la colinde la cele evergreen, neocolind muzica ușoară și bogatul folclor bucovinean. Cântul este pentru el plăcerea supremă, pentru că nu este un actor care și cîntă, ci un cântăreț în toată puterea cuvântului, cu numeroase discuri și succese muzicale la activ. Să facem o reverență în fața Lordului scenei și al muzicii ușoare, căruia îi declar afecțiune pe viață și îi spun că pentru noi este Alexandru King Arșinel!”.

 

Despre SILVIA DUMITRESCU

35 de ani de la debut şi tot atâţia ani de succese reprezintă cariera interpretei care s-a lansat la Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia ’85 unde a obținut Premiul I la sectiunea “Interpretare”. Solista s-a impus cu melodii compuse de Adrian Enescu, Doru Căplescu, Marius Ţeicu, Florin Ochescu, Virgil Popescu, Dani Constantin, Cătălin Târcolea s.a. Piese precum "Nu-mi pare rău" (1985, Marius Ţeicu), "Tu, om bun" (1988, Dani Constantin), Noi am ales" (1988, Adrian Enescu), "O poveste oarecare" (1988, Adrian Enescu), "Ochi căprui" (1988, Adrian Enescu),  "Cred în tine" (1988, Adrian Enescu), "Ce s-a-ntâmplat?" (1989, Adrian Enescu), "Un pas spre infinit" (1989, Gheorghe E. Marian), "Miracol infinit"(1989, Doru Căplescu) , "Dansul" (1989, Doru Căplescu), "Te condamn, iubite" (1990, Marius Ţeicu), "M-am suparat, iubirea mea" (1990, Marcel Dragomir), "Poate" (1990, Ionel Tudor),  "Soare din val" (1991, Adrian Enescu), "Opozitie" (1991, Doru Căplescu), "Vreau să ştiu azi cine sunt" (1991, Cătălin Târcolea),  “Catrina” (1992, prelucrare folclorică de Bogdan Cristinoiu), "Sperând pe mai târziu" (1992, Virgil Popescu), "Şi mama-mi spune" (1992, Mihai Grigoriu), "Dragă vecină" (1994, prelucrare folclorică de Adrian Enescu), "Lumea mea" (1995, Florin Ochescu),  "Sharica" (1997, Florin Ochescu), "Vino" (1998, Florin Ochescu), "Ăsta-i felul meu" (1998, Virgil Popescu) sunt doar câteva dintre succesele care au făcut ca Silvia Dumitrescu să devină un nume de referinţă în muzica pop românească. Când împlinești 35 de ani de activitate muzicală, nu prea ști cum s-a ajuns la această cifră dar ești în culmea fericirii, ai cele mai minunate motive să consideri că acest moment din viața ta a venit ca un dar frumos de la Dumnezeu” – ne-a spus. ”Talentul a fost darul pe care în toți acești ani l-ai împărțit cu toti, oameni de toate vârstele, din toate generațiile. Nu e lucru mărunt să-i faci pe semenii tăi mai veseli, mai optimiști, mai buni și să constați că dorința ta s-a transformat în certitudine, muzica ta este și azi fredonată și iubită. Este o sărbătoare, o împlinire pe care vrei să o trăiești alături de prieteni, colegi, familie și cât mai mulți oameni iubitori de frumos și să împarți la toți o bucățică din sufletul tău prin muzică,cea care ne înălță pe toți deopotrivă. Este un moment în care mulțumești Celui de Sus, mulțumești tuturor oamenilor care te-au ajutat și ți-au fost alături, compozitori, textieri, orchestratori, oameni de radio și televiziune, sunetisti, scenariști, regizori, coregrafi, organizatori de spectacole. Această meserie nu se face singur, este o muncă colectivă și laudele aparțin tuturor. Ce poate fi mai înălțător decât să-i faci pe cei din jurul tău fericiți, să te simți ocrotită de Dumnezeu și cu ajutorul Lui să dai drumul muzicii să răsune în ropote de aplauze.”

 

Pentru informații suplimentare și acreditări la spectacol:

Dana Panduru, PR

Str. Ion Câmpineanu nr.28, Sala Palatului, biroul A4, sector 1

Mobil: 0722.408.143

pr@vandbilete.ro

www.vandbilete.ro

Oana GEORGESCU, PR

Email: oana_georgescu2003@yahoo.com / oanageorgescu2017@gmail.com

Mobil: 0722.434.986 / 0744.654.838

Ascunde detalii eveniment

Alte eveniment din aceeasi categorie

CONCERTE

Toto Cutugno

29 mai - Sala Palatului

MozART Group

6 iunie - Sala Palatului

Connect-R - Vara nu Dorm

9 iunie - Sala Palatului

TODES BALLET - #tobecontinued

16 iunie - Sala Palatului

Boney M feat Liz Mitchell

20 septembrie - Sala Palatului

Lautarii Bucurestiului si invitatii

22 septembrie - Sala Palatului

DAMIAN DRĂGHICI AND BROTHERS

28 septembrie - Sala Palatului

Goran Bregovic - Wedding & Funeral Orchestra

30 septembrie - Sala Palatului

Potcoava de Aur

8 octombrie - Sala Palatului

FUEGO - SIMFONIC LA SALA PALATULUI

10 octombrie - Sala Palatului

David Garett

21 octombrie - Sala Palatului

Festivalul National de Rock - Adrian Ordean

21 noiembrie - Sala Palatului

GALA STELELOR BALETLUI RUS

14 decembrie - Sala Palatului