CONCERTE

Inimioara cu dor mult - Lavinia Goste si Marius Zorila

Sala Palatului, Str. Campineanu Ion nr. 28

23 aprilie 20:00


Detalii eveniment

Lavinia Goste si Marius Zorila vă invită cu emoție în suflet la evenimentul extraordinar de celebrare a folclorului romanesc „Inimioară cu dor mult” în data de 23 aprilie 2020, la Sala Palatului.

Acompaniați de cea mai tânără orchestră din țară – Orchestra Națională Valahiacondusă de Marius Zorilă, alaturi de invitati de marcă, în Sala Palatului vor răsuna piesele preferate „Inimioară cu dor mult”, „Floare roșie de mac”, M-o muscat badea de buza”, „Vai de mine mult dor duc”, și multe alte piese, piese pe care le veți descoperi pe albumul ce poartă numele evenimentului, lansat cu acest prilej.

Concertul „Inimioară cu dor mult” , organizat și promovat de SPRINT MUSIC, promite un nou concept de spectacole de folclor autentic, folclor internațional, costume tradiționale, versuri străvechi acompaniate de un sound actual, un eveniment excepțional în care folclorul romanesc va fi celebrat la rang de artă.

 

Lavinia Goste, este printre cele mai îndrăgite și apreciate interprete de folclor, este considerată una dintre vocile care promovează la nivelul cel mai inalt folclorul și fără îndoială, v-a marca istoria cântecului romanesc. Cu un timbru vocal excepțional, poate trece cu ușurință de la piese tradiționale românești la piese canto clasic sau la romanțe, ajungând prin multă muncă un etalon în muzica populară și un artist desăvârșit.

Născută la Satu Mare, a absolvit Academia de muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, secţiunea canto, însă a ales să-şi reprezinte rădăcinile şi neamul prin folclor,dintr-o nemăsurată iubire de semeni. Spune despre sine că se inspiră de la sursă, unde tradiţia este încă bine conservată.

 

Pornind de la materialele etnografice și folclorice existente, Lavinia, ca un adevărat culegător de folclor, le-a îmbogătit cu texte păstrate de bătrânii satului pe cale orală, dându-le o aură modernă, păstrând însă filonul autentic tradițional și contribuind la paginile moderne ale istoriei folclorului românesc. 

Material discografic:2012 – Lavinia Goste - Album de folclor; 2017 – Lavinia Goste - Album de pricesne; 2018 – Lavinia Goste - Cantec pentru tot romanul – album de colinde,  Lavinia Goste – Inimioara cu dor mult, pe care se regasesc hit-urile:

„Inimioara cu dor mult”https://www.youtube.com/watch?v=LT9H58cCcuQ

„Floare rosie de mac”https://www.youtube.com/watch?v=TR-Ie4xT-T0

„M-o muscat badea de buza”https://www.youtube.com/watch?v=EHLWjho2hN4

„Foaie verde foi de nuc”https://www.youtube.com/watch?v=BDfNRD70pBQ

 

Într-o societate aflată tot timpul în mișcare, uneori, tradițiile și valorile autentice au de suferit, sau își pierd din importanța de altădată. Firul istoriei cântecului popular, însă, continuă să se descrie prin acei oameni care, cu dăruire și devotament, duc adevăratul spirit românesc mai departe, îmbogățindu-l, în același timp, cu un suflu nou și proaspăt.

Un exemplu semnificativ este Orchestra Națională „Valahia”, înființată în anul 2011, proiect de suflet al tânărului și talentatului dirijor Marius Zorilă, care a devenit una dintre cele mai apreciate orchestre de folclor românesc, iubită deopotrivă de public și de specialiștii din domeniu. Orchestra Națională Valahia are misiunea clara de a readuce în atenția publicului a tradițiilor și valorilor autentice românești și promovarea acestora prin îmbinarea într-un mod armonios a autenticității cântecului popular cu o interpretare creativă, astfel încât să transmită o moșternire de o valoare culturală viitoarelor generații.

Orchestra Națională Valahia a asigurat timp de trei sezoane acompaniamentul muzical în cadrul emisiunii TVR1, „Vedeta populara”, cel mai mare show de talente ale muzicii populare românesti, unde zeci de concurenti și artiști au urcat pe scena, iar sute de partituri au fost scrise pentru acestia. Colaborarea cu Televiziunea Română s-a concretizat într-un proiect de mare succes, demonstrând încă o dată că Orchestra Nationala „Valahia”

Marius Zorilă, absolvent al Universității de Muzică din București, secția interpretare muzicală și ofițer la Școala Militară de Muzică, a reușit performanța de a deveni cel mai tânăr dirijor din peisajul autohton - pe  lângă a fi și un instrumentist matur și un orchestrator expresiv, profesor și compozitor. Susține acompaniamentul la cele mai importante festivaluri de folclor din țară, punând în scenă nu doar folclor național, ci și internațional - proiect original, ambițios și de anvergură!

Ascunde detalii eveniment

Alte eveniment din aceeasi categorie

CONCERTE

Nikos Vertis

26 februarie - Sala Palatului

Nikos Vertis

27 februarie - Sala Palatului

Nikos Vertis

28 februarie - Sala Palatului

Mariza

7 martie - Sala Palatului

Boney M feat Liz Mitchell

8 martie - Sala Palatului

GALA STELELOR BALETLUI RUS

9 martie - Sala Palatului

Mamma Mia

11 martie - Sala Palatului

MozART Group

16 martie - Sala Palatului

Tudor Gheorghe - Risipitorul de frumuseti

20 martie - Sala Palatului

FUEGO - SIMFONIC LA SALA PALATULUI

22 martie - Sala Palatului

Lautarii Bucurestiului si invitatii

25 martie - Sala Palatului

TODES BALLET - #tobecontinued

26 martie - Sala Palatului

CRISTI MINCULESCU, VALTER & BORO 40

28 martie - Sala Palatului

Pink Martini

30 martie - Sala Palatului

DAMIAN DRĂGHICI AND BROTHERS

31 martie - Sala Palatului

Andra - Pasion

5 aprilie - Sala Palatului

A Night at the Movies

25 aprilie - Sala Palatului

Potcoava de Aur

30 aprilie - Sala Palatului

Toto Cutugno

29 mai - Sala Palatului

Connect-R - Vara nu Dorm

9 iunie - Sala Palatului

David Garett

21 octombrie - Sala Palatului